Без равенства в Лигата на нациите!

Днес се изиграха осем мача от втория кръг на груповата фаза на турнира на УЕФА - Лига на нациите. Имаше два мача от Лига "А", в които главните действащи лица бяха отборите на Италия и Франция. Те предложиха в откриващия кръг страхотен мач помежду си, а сега отново направиха интригуващи двубои срещу корави съперници, които им се опълчиха, но в крайна сметка трите точки и в двата случая отидоха за фаворитите.Също така се изиграха и срещи от второто и третото ниво на йерархичната пирамида на състезанието - Лига "В" и Лига "С".

Франция се съвзе след лошия старт срещу Италия и стигна до важна победа с 2:0 срещу Бекгия.

Франция показа повече ефективност без Мбапе

Италия пък не показа същата мощ като от мача срещу "петлите", но направи достатъчно, за да стигне до успех с 2:1 срещу Израел

Италия потрепери в края, но записа втора победа

Скандинавската звезда на Манчестър Сити - Ерлинг Холанд, заблестя срещу Австрия и спомогна за крайния успех с 2:1.

Холанд донесе победата на Норвегия

Нападателят на германския РБ Лайпциг - Бенямин Шешко, донесе успеха на родината си Словения с 3:0 срещу Казахстан.

Хеттрик на Шешко донесе трите точки на Словения

Мачът между Турция и Уелс също бе решен след хеттрик. Той бе дело на Керем Актюроглу, който само преди броени дин направи звезден трансфер в отбора на Бенфика, а сега спомогна за успеха на южната ни съседка за крайното 3:1.

Турция сломи Исландия в Измир

Колоритният български съдия Георги Кабаков получи наряд за мача в Подгорица между отборите на Черна Гора иУелс, където "драконите" спечелиха с 2:1.

Уелс надви Черна Гора под наряда на Кабаков

В най-ниското ниво на турнира, в което днес имаше мачове - Лига "С", Косово стигна до сензационен разгром от 4:0 при гостуването си на Кипър.

Косово с голяма победа в Ларнака

В другата среща от този поток също паднаха четири гола, като Румъния надви Литва с 3:1.

Румъния се измъчи, но стигна до втора победа

В утрешния 10-и септември (вторник) срещите от турнира продължават, като те обхващат сблъсъци и от четирите нива на форума.

Най-очакваният мач със определено е този между Нидерландия и Германия на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам от 21:45 часа българско време.

Със сигурност голямо внимание предизвиква и мача на сензационно отпадналия в лига "В" финалист на Евро 2024 - Англия, който домакинства на Финландия на "Уембли".

Това ще бъдат и последните двубои от програмата на Лигата на нациите за септември, като турнирът ще се завърне през следващия месец октомври, когато ще се изиграят съответно третия и четвъртия кръг от груповата фаза на надпреварата.

Още от Футбол свят

Виж всички