Резултати от третия квалификационен кръг в Шампионската лига

Тази вечер се изиграха 6 мача от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. По-рано днес УЕФА реши да отложи двубоя между АЕК и Динамо (Загреб) заради трагичния инцидент, при който 22-годишен фен на гръцкия тим почина, след като беше наръган с нож при сбиване между фенове на двата отбора.

ФК Копенхаген и Спарта (Прага) не успяха да си вкарат гол - 0:0. Двубоят на "Паркен" премина при поделено надмощие, макар че датчаните създадоха по-чистите положения и уцелиха две греди. Българският национал Мартин Минчев се появи като резерва за Спарта в средата на второто полувреме.

Гредите спасиха Мартин Минчев и Спарта на "Паркен"

Полският Ракув надви с 2:1 Арис (Лимасол), който в предишния кръг вкара 11 гола в двата мача срещу БАТЕ Борисов и показа, че не е за подценяване. Владислав Кочергин и Фабиан Пиасецки от дузпа бяха точни за Ракув, а в края Михлали Маямбела върна едно попадение за кипърците и запази шансовете им за реванша. 

Късен гол запази интригата в сблъсъка между Ракув и Арис

ПСВ Айндховен оправда ролята си на фаворит срещу Щурм (Грац) и срази австрийския тим с 4:1. Две попадения на Люк де Йонг и по едно на Исаак Бабади и Ибрахим Сангаре донесоха убедителната победа на "филипсите", които показаха скоростен и резултатен футбол. За гостите се разписа Йон-Горенц Станкович. 

Щурм (Грац) си изпати от офанзивната мощ на ПСВ Айндховен

Сензацията Клаксвик отново надскочи себе си, след като вече елиминира Ференцварош и Хекен. Сега тимът от Фарьорските острови надви с 2:1 първенеца на Норвегия Молде в още едно скандинавско дерби, при това след обрат. Големият герой за Клаксвик беше Арни Фредериксберг, който вкара и двата гола. 

Клаксвик продължава да изумява в Шампионската лига

Брага не срещна трудности със сръбския дебютант ТСЦ Бачка Топола, който през миналия сезон се пребори за второто място в местното първенство с гранда Партизан. За португалците това беше първи официален мач, но те направиха летящ старт и се наложиха с 3:0. Головете реализираха Брума, Пици и Алваро Джало.

Брага не се затрудни с ТСЦ Бачка Топола

Галатасарай се измъчи с литовския Жалгирис, въпреки звездната си селекция, но подходи много по-сериозно при гостуването си на Олимпия (Любляна) и постигна лесен успех с 3:0 срещу тима, който изхвърли Лудогорец от турнира в предишния кръг. Керем Актюроглу откри за турския гранд преди почивката, а след нея точни бяха Дрис Мертенс и Халил Дервисоглу.

Галатасарай реши всичко още в Любляна

Още от Футбол свят

Виж всички