Палми Ранчев: Кубрат Пулев разчита на стар руски стил

Джошуа нокаутира доблестния Пулев в деветия рунд (видео + галерия)

"В психологическо отношение Кубрат беше готов да даде всичко и беше отрязал всички пътища за отстъпление. Той беше равностоен на световния шампион", така коментира боксовия мач между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа Палми Ранчев, бивш треньор на Тервел Пулев (братът на Кубрат), поет и писател, пред БНР.

Харесван или не, Кобрата накара цяла България да затаи дъх

По думите на Ранчев Кобрата играе стар руски стил от 70-те години, който е носил успех на много българи, но в аматьорския бокс:

Колко пари спечели Кубрат Пулев от битката си срещу Антъни Джошуа?

"В аматьорския бокс този стил на дистанция и с десни прави и леви прави. В професионалния бокс не можеш да задържиш противника си 12 рунда на далечно разстояние".

Кубрат няма вина, подчерта Ранчев и добави:

 

"Той така е научен на този стар руски стил. Със стари руски оръжия играе срещу модерното въоръжение на комплексен боксьор, какъвто е Антъни Джошуа".

 

 

Според Палми Ранчев Кубрат Пулев не е бил наясно с възможностите си, че с този стил не може да издържи 12 рунда. Той уточни обаче, че тактическите неща в играта на Кобрата трябва да бъдат преценено и от хората около него: 

"Проблемът е, че в техническо отношение не са го подготвили".

 

"Тълпата е безмилостна. Рингът е ешафод за губещия. Нокаутът е малка смърт", коментира Ранчев по повод на коментарите за загубата на Пулев.

 

Интервюто на Диана Янкулова с Палми Ранчев в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти