Гледай на живо

Финал за Купата на БФС: Септември (U16) - ЦСКА - София (U16) 0:0 (почивка)

Джошуа ще трябва да се лиши от един пояс, за да срещне Фюри?

Джошуа ще трябва да се лиши от един пояс, за да срещне Фюри?
Антъни Джошуа е готов да се откаже от шампионския пояс в тежка категория на Световната боксова организация, за да се осъществи мечтания сблъсък с Тайсън Фюри през 2021 година. Причината е, че въпросната федерация има официален претендент в лицето на Александър Усик и е възможно да настоява шампионът да уважи това задължение. Естествено, всички фенове (особено във Великобритания) предпочитат да видят Джошуа срещу Фюри, но има вероятност да трябва AJ да оваканти пояса на WBO.

"Шансовете да трябва да овакантим пояса са 50 процента. Ако Световната боксова организация не иска да направи изключение и не иска да участва в най-великия мач, тогава - добре, ще овакантим. Ако решат да постъпят по такъв начин, няма проблем. Според мен е хубаво да се съобразят със ситуацията, за да може боксът да се развива в тези тежки времена. Уважаваме всичките федерации, но сега е нужно да се направи изключение за доброто на всички", каза Еди Хърн, промоутър на Джошуа.

"За разлика от екипа на Уайлдър, хората на Фюри искат да работят с нас и искат да се стигне до такава битка, така че преговорите ще са лесни", сподели още Хърн.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти