Прандели започва със силен ход във Флоренция

Завърналият се начело на Фиорентина Чезаре Прандели разкри желанието си да включи в своя щаб легендата Габриел Омар Батистута. 60-годишният наставник подписа с „виолетовите“ до края на сезона, заменяйки освободения вчера Джузепе Якини.

„По-късно ще говоря с Батистута. Той може да бъде много ценна придобивка за нас. Да те тренира бивш нападател като него би било доста стимулиращо за играчите. В момента точно това няма как да се случи, но ще го обсъдим за по-късен етап“, заяви Прандели.

Славният аржентинец прекрати кариерата си преди 15 години, като изкара девет сезона във Флоренция, вкарвайки 167 гола за първенство. В момента той е на 51 години и никога не се е занимавал с треньорска дейност.

Иначе Прандели има за цел да стабилизира тима до края на сезона, след което той да бъде поет от друг наставник за постоянно. В момента Фиорентина е 12-и със само две победи от началото на шампионата.

„Този отбор има голям потенциал – убеден е бившият селекционер на Италия. – Надявам се да го развия и футболистите да ми повярват.“

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти