Марота призова за бойкот на националния отбор

Марота призова за бойкот на националния отбор
Здравните власти ще направят изключение за част от националите на Италия
Здравните власти ще направят изключение за част от националите на Италия

Директорът на Интер Джузепе Марота призова от страниците на "Гадзета дело Спорт" за бойкот на мачовете на националния отбор заради хаоса, в който се озовават клубовете поради различните изисквания на регионалните здравни власти в Италия. 

Онзи ден здравните власти в редица региони в страната наложиха ограничения на футболистите от Фиорентина, Дженоа, Интер, Лацио, Рома и Сасуоло. На тях не им се разрешава да напускат градовете, защото са в етап на изолация заради поне един случай на коронавирус в тима. Така те не могат да пътуват за двубоите на националните си тимове. От федерацията са направили постъпки за отмяна на ограниченията, като някъде са успяли да ги постигнат, а другаде - не.

"Това е несправедлива ситуация. Отсъствието на централизирано управление води до сива зона. Всеки местен здравен орган изведнъж се преръща в централен в управлението на клубовете. Затова според мен трябва да се бойкотира националния отбор. Футболът трябва да продължи, това устройва всички и правителството трябва да ни помогне, като наложи определени правила. За мен е абсурдно здраеопазването от Рим до Милано и Флоренция да действа по различен маниер", казва Марота.

През ноеммври "скуадра адзура" има мачове с Естония, Полша и Босна и Херцеговина.

Още от Футбол свят

Виж всички