Пашицкий обяви, че си тръгва от Кузбас (видео)

Централният блокировач Дмитрий Пашицкий обяви, че напуска тима на Кузбас (Кемерово), след като игра за клуба през последните 3 сезона.

“Искам да обявя, че през следващия сезон няма да съм част от отбора. Това е много труден избор, който аз направих сам. Тук не трябва да се търсят виновни, никой не е виновен. Аз сам реших да направя тази крачка за мен и за моето семейство. Благодарен съм на Кузбас. Този клуб работи на най-високо ниво. Благодаря за тези 3 години - за емоциите, за победите. Благодарен съм на всички фенове. Ние сме едно семейство. Желая ви да продължите с победите, успехите и многото положителни емоции. Ще запомня тези 3 години като най-добрите в моя живот, и то не само във волейбола. Всичко, което ние спечелихме заедно с работа, организация, фенове - заради това си струва да се живее. Желая ви здраве и щастие. Не унивайте, всичко ще бъде добре”, заяви Пашицкий в своето обръщение.

32-годишният Пашицкий дойде в Кузбас през 2017 година от полския Гданск и стана ключов волейболист в тима.

През 2019 година той помогна на тима от Кемерово да спечели първата си историческа титла на Русия.

Роденият в Украйна Дмитрий Пашицкий, който живее в Латвия, очаква да получи руско гражданство.

Очаква се Дмитрий Пашицкий да премине в Зенит (Санкт Петербург), където наставник е финландският селекционер на Русия Теомас Самелвуо.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти