Курек не отива в Китай, може би в Япония?

Курек не отива в Китай, може би в Япония?
Бартош Курек напуска Монца
Бартош Курек напуска Монца

Звездата на световния волейболен шампион Полша Бартош Курек със сигурност няма да играе в китайската Суперлига през следващия сезон каквито слухове появиха преди няколко дни в италианските медии. За това призна лично мениджърът на Курек Якуб Михалак в интервю за авторитетния "Przeglad Sportowy".
Кузбас пожела Матю Андерсън, той иска да остане в Модена (видео)
През последния сезон 31-годишният поляк игра за италианския Веро Волей (Монца), където бе съотборник с бившият вече капитан на България Виктор Йосифов.

"Бартек (б.р. така наричат Курек в Полша) определено няма да играе в Китай. Това са глупости. Курек вече знае за кой отбор ще играе през следващия сезон, но по очевидни причини не мога да разкрия страната или името на клуба", заяви Михалак за "Przeglad Sportowy".

От други източници полското издание е успяло да разбере, че Курек, който бе определен за MVP на Мондиал 2018 в България и Италия, няма да играе в Италия или Русия и няма да се върне в полската Плюс Лига. Така, че остава единствено Азия, но щом няма да е в Китай, то това могат да бъдат само топ клубовете в корейското или японското първенство, които могат да си позволят да плащат толкова високи заплати като на полската звезда.

По-вероятно е това да бъде японската V-Лига, където Бартош Курек вече има опит, след като игра за местния ДжейТи Тъндърс (Хирошима) през 2016 година, но се завърна в Полша по лични причини. Курек може да избере Япония и с оглед на предстоящата Олимпиада в Токио догодина.

Още от Волейбол

Виж всички