Първо в Sportal.bg: Треньорът, извел Цветан Соколов и Зенит до Купата на Русия, поема шампиона за 2019 година

Първо в Sportal.bg: Треньорът, извел Цветан Соколов и Зенит до Купата на Русия, поема шампиона за 2019 година
Алексей Вербов напусна Зенит! Треньорът ще продължи кариерата си в друг клуб
Алексей Вербов напусна Зенит! Треньорът ще продължи кариерата си в друг клуб

Треньорът, който изведе Цветан Соколов и Зенит (Казан) до Купата на Русия за 2019 година Алексей Вербов, от новия сезон ще е старши-треньор на шампиона на Суперлигата на Русия за 2019 година от Кузбас (Кемерово), научи Sportal.bg.


Алексей Вербов обяви преди седмица, че напуска Зенит (Казан), след като стана ясно, че Владимир Алекно ще се завърне на кормилото но руския гранд.
Бившият руски национал бе поканен да остане в щаба на тима от Казан, но предпочете да продължи кариерата си в друг клуб.

Според информация на

Sportal.bg

Алексей Вербов поема Кузбас, който стигна до бронзовите медали през този сезон под ръководството на румънския специалист Георгу Крецу.

Един от най-добрите състезатели на поста либеро в последните години вече има и ясна визия за новия състав на Кузбас.

Със сигурност при бронзовите медалисти остават разпределителят Игор Кобзар, посрещачите Антон Карпухов и Евгений Сивожелез, диагоналът Богдан Гливенко, либерото Лаури Кераминен и центровете Дмитрий Пашицкий, Инал Тавасиев, Михаил Щербаков и Иван Демаков.

Очаква се диагоналът Виктор Полетаев да премине в Зенит (Санкт Петербург), а вече неофициално бе обявен и трансфера на Ярослов Подлесних в Динамо (Москва).

Алексей Вербов не смята да привлича български волейболисти в състава на Кузбас, но за сметка на това иска на всяка цена в отбора си полския диагонал Мачей Музай, който изигра страхотен сезон за Газпром-Югра (Сургут) и стана реализатор №1 на сезона Суперлигата на Русия, научи

Sportal.bg

.

За сигурно ново попълнение на тима от Кемерово се смята опитният бивш руски национал Александър Маркин от АСК (Нижний Новгород).

В Кузбас очакват съвсем скоро живеещият в Латвия украински централен блокировач Дмитрий Пашицкий да получи руски паспорт и така клубът ще има възможност да привлече още един чуждестранен волейболист. Алексей Вербов търси силен посрещач от чужбина, но ако не намери по-добър от Карпухов, Сивожелез или Маркин, то няма да се привлича нов чуждестранен волейболист за сега.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички