Ново предупреждение за възможен провал в Премиър лийг

Съвсем реална е възможността сезонът в Премиър лийг да не бъде завършен, ако клубовете не се разберат по възможния сценарий за двубои на неутрален терен. Това заяви Ричард Бейвън - изпълнителен директор на Асоциацията на мениджърите в лигата. Ясно е, че на трибуните няма да има запалянковци, но притеснението е, че такива ще се събират около спортните съоръжения.

„Ако вотът е против това, то е правилно да се каже, че първенството ще бъде прекратено – заяви Бейвън за BBC Radio 4. – Правителството, ако досега не го е сторило, ще обясни ясно, че домакински мачове със струпване на фенове в района на стадионите поставя под въпрос опитите за налагане на мерки на социална дистанция.“

Гениално решение може да върне фенската подкрепа по празните стадиони

Както е известно, не всички членове на елита са съгласни да има срещи на неутрални стадиони. По-точно става дума за шест клуба от дъното на класирането - Брайтън, Уест Хам, Уотфорд, Борнемут, Астън Вила и Норич. Една от надеждите на тези клубове е, че ако сезонът не се поднови, те могат да се преборят за решение в тяхна полза. А именно - да се обяви, че през този сезон няма да има изпадащи.

Хубавата новина за останалите е, че за да се вземе дадено решение, ще са необходими 14 от 20 възможни гласа – т.е. точно вотът на останалите 14 клуба.

Срещата за обсъждане и взимането на крайно решение по плана за подновяване на кампанията в Англия, известен като „Проект рестарт“, ще бъде в понеделник.

От сезона в елита остават да се изиграят 92 мача. Планът е отборните тренировки да започнат от 18 май, а самите двубои да стартират от 12 юни.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти