Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Премиър лийг предлага краен срок по въпроса с изтичащите договори

Премиър лийг предлага краен срок по въпроса с изтичащите договори

Висшата лига на Англия иска от отборите да разяснят бъдещето на играчите с изтичащи договори най-късно до 23 юни, пише The Athletic. Контракти на футболисти като Адам Лалана, Давид Силва, Ян Вертонген и Вилиан са в сила до 30 юни и играчите могат да започнат преговори с други клубове, ако не получат предложение от своя. Според спортния уебсайт обаче от Премиър лийг настояват ситуацията с футболистите да бъде разяснена седмица по-рано, като за целта са направени 3 предложения за изход от нея.

Първият вариант е клубовете да удължат договорите на футболистите си само до края на сезона, който се очаква да бъде възобновен и удължен след пандемията от коронавируса. При този случай финансовите условия остават непроменени и договорът е валиден точно до полунощ след последния мач на клуба във Висшата лига.

Играчи и треньори отказват да подпишат документ, свързан с подновяването на Висшата лига
Играчи и треньори отказват да подпишат документ, свързан с подновяването на Висшата лига

Вторият вариант пред отборите е да предложат договори на играчите си, които биха ги задържали в отбора и след края на сезона.

Третият вариант е да не се предприемат никакви действие. В този случай обаче играчите с изтичащи договори няма да могат да вземат участие в мачовете след 23 юни до края на текущия сезон нито за стария си клуб, нито за новия си такъв, ако осъществят трансфер.

Смята се също така, че Висшата лига иска всички сделки, които включват играчи под наем, да бъдат удължени не по-късно от два дни преди приключването на текущата сделка, ако клубовете смятат да предприемат такъв ход. Към момента, ако играч се върне в собствения си клуб от наем, то той няма да може да играе до края на сезон. Разбира се, това правило бива оспорвано от някои от най-големите клубове в първенството.

Не е ясно още и кога ще отвори трансферният прозорец. Към момента отборите от Висшата лига ще могат да пазаруват от полунощ на последния ден от сезона до 1 септември. Някои клубове искат прозорецът да отвори по-рано, тъй като не всички първенства приключват по едно и също време и някои клубове биха имали повече време на трансферния пазар от други. За най-оптимално решение се смята прозорецът да бъде отворен от 10 юли до 1 септември.

Последвайте канала ни в

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички