Гледай на живо

Евро 2020: Испания - Швеция 0:0

Формула Е отмени надпреварите в Ню Йорк и Лондон

Формула Е отмени надпреварите в Ню Йорк и Лондон

Организаторите на шампионата за изцяло електрически автомобили, Формула Е, обявиха, че отменят надпреварите в Ню Йорк и Лондон заради коронавирус пандемията. До отлагането на кръговете в двата града се стигна, след като съоръженията, които се ползват за надпреварите във Формула Е, бяха трансформирани във временни полеви болници, което прави тяхното преустройство невъзможно навреме за стартовете съответно на 11, 25 и 26 юли.

След отмяната на стартовете в Ню Йорк и Лондон шампионатът остава без нито един предвиден кръг до края на своя шести сезон, тъй като до момента пандемията наложи отлагането на стартовете в Саня, Рим, Париж, Сеул, Джакарта и Берлин. От отложените до момента стартове най-голяма вероятност за провеждане имат тези в Сеул и Берлин, докато възможността за британска надпревара остава, но на класическа писта.

Преговори се водят с „Брандс Хетч“, „Силвърстоун“ и „Донингтън Парк“, като плюс за последната е, че през първите четири сезона в историята на шампионата всички отбори бяха базирани на нея и съответно предсезонните тестове се провеждаха там.

До момента от начало на сезона се проведоха общо пет надпревари, като лидер във временното класиране е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah), който има актив от 67 точки и води с 11 пред Мич Евънс (Jaguar), докато трети с 46 пункта е Александър Симс (BMW i Andretti). За да може да се обяви шампионатът за завършен, е необходимо провеждането на най-малко още една надпревара.

Още от Моторни спортове

Виж всички