Божидар Саръбоюков: Смятам, че съм готов за резултат над 8 метра

Сребърният медалист в скока на височина от Световното първенство за юноши и девойки под 20 години от Кали (Колумбия) Божидар Сарюбоюков изпрати една от най-успешните години в своята кариера. 18-годишният талант от Харманли, който се готви под ръководството на Димитър Карамфилов, днес получи награда за третото си място в класацията за Атлет на България за 2022 г.

Само преди седмица Саръбоюков подобри и националния рекорд в скока на дължина за юноши под 20 години, след като скочи 7.96 метра и оглави световната ранглиста за сезона.

“Радвам се, че 2022 г. протече по този начин, но тя за мен остава в миналото и се надявам 2023-2024 г. да показвам все по-добри резултати”, сподели Саръбоюков в интервю за Sportal.bg.

Божидар Саръбоюков оглави световната ранглиста в скока на дължина при юношите след два национални рекорда
Божидар Саръбоюков оглави световната ранглиста в скока на дължина при юношите след два национални рекорда

Той говори и за постижението си в скока на дължина, както и за амбициите си за по-късно през сезона: “Емоциите отминаха още същия ден, просто треньорът ми така ме е учил - не трябва да си вдигам самочувствието, а да гледам напред и да забравям миналото. Смятам, че съм готов за резултат над 8 метра в скока на дължина, но времето ще си покаже.

Младото поколение трябва да се развива. В момента времената са други и е по-трудно, но се надявам това да се случи”, добави той.

Цялото интервю с Божидар Саръбоюков може да намерите във видеото.

Снимки: Start-photo.bg 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти