Гледай на живо

Турнир на 4-те трети лиги мач за 3-то място: Североизток - Югоизток 2:2

Лъчезар Вълчев: Няма друга опция освен златен медал

Лъчезар Вълчев стана европейски шампион в тройния скок за юноши под 18 години в Йерусалим през миналата година, а днес беше награден под №5 в класацията за Атлет на България за изминалата година. Възпитаникът на Красен Цонев има още по-високи цели за 2023 г., когато ще се проведе континентален форум за юноши и девойки под 20 години.

“За момента целта ни на Европейското за юноши и девойки под 20 години е златен медал, разбира се. Няма друга опция. Надявам се да успеем да го направим, за момента всичко върви по план.

Много искам да отида на Европейското в Истанбул за мъже и жени, но това вече са едни мечти, които се надявам да станат реалност. Надявам се да успея да се класирам по ранглиста, защото нормативът още е далече”, сподели младият талант от Разград в интервю за Sportal.bg.

Какво е било усещането да има двама българи (б.а. Лъчезар Вълчев стана шампион в тройния скок, а Васил Русенов взе бронзов медал) на почетната стълбичка на Европейското първенство и да слушат българския химн в тяхна чест: “Беше уникално, много се радвахме. Беше много готино и много хубави емоции.”

Какво е попречило на Вълчев за по-силно представяне на Световното първенство в Кали? Неговият отговор и цялото интервю с младия атлет може да намерите във видеото.

Снимки: Start-photo.bg 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти