Ивайло Русенов: Правя всичко възможно да има надграждане

Личният наставник на световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова – Ивайло Русенов бе награден за номер 1 сред треньорите в леката атлетика в България за 2022 година. На церемонията в хотел „Метрополитън“ в София бяха отличени още изявени български треньори, сред които Лиляна Видева, Стойко Цонов, Димитър Карамфилов, Красимир Аргиров и Красен Цонев.

Русенов заяви, че изпраща страхотна година. “Не само за Пламена Миткова и за Васил Русенов, които постигнаха международните успехи, но и за цялата ми група, която спечели над 40 медала от национални шампионати. Всички си направиха лични резултати и съм изключително доволен от изминалата година“, коментира специалистът.

“Правя всичко възможно да има надграждане. Мисля, че и децата са достатъчно мотивирани да се случи това нещо. Само да сме живи и здрави и мисля, че ще се получат доста хубави неща тази година“, каза още Ивайло Русенов.

По повод плановете за навлизането на Миткова при жените и участието й на състезания в тази категория, треньорът обясни: “Да, планирал съм участие през зимата на няколко от комерсиалните турнири за жени вече и също е планирано и участие на Европейското първенство за жени. В момента имаме потвърждение само аз един турнир в Гьотеборг на 2 февруари. Очакваме днес или утре потвърждение за още два. Живот и здраве в неделя ще бяга 200 метра и следващата седмица вече предстои участие на националния шампионат вече в скока на дължина.“

“При мен целите винаги са много високи и децата го знаят. Единствено искам лични резултати от тях. Постигнат ли личен резултат на голямото първенство, аз съм много доволен“, категоричен бе Русенов.

Снимка: Start-photo.bg 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти