Пламена Миткова: Имам амбиции за Европейското в зала в Истанбул

Световната шампионка в скока на дължина при девойките Пламена Миткова получи наградата си за Атлет номер 1 на България за 2022 година в анкетата на списание “Атлетика“.

Възпитаничката на Ивайло Русенов разкри, че планира участие на Европейското първенство по лека атлетика в зала за мъже и жени в Истанбул, Турция след по-малко от два месеца.

“Равносметката е, че се справихме много добре и мислим да продължим по същия начин със същите планове, а може би малко ще ги подобрим естествено. За тази цел ще се вдигнат и тренировките. Смятам, че ако съм здрава, ще постигнем успехи. Имам амбиции за Европейското първенство със сигурност. Не само аз, но и треньорът ми също. Готвим се за състезания при жените. Ще участвам на турнири през месец февруари. Ако всичко е наред, а и при малко късмет, и се класирам по ранглиста или норматив, ще участвам“, заяви Миткова.

Наградиха Пламена Миткова за Атлет на България за 2022 г.
Наградиха Пламена Миткова за Атлет на България за 2022 г.

Тя ще направи старт за зимния сезон още тази неделя, но в бягането: “Тази неделя ще бягам 200 метра, но за скока другата седмица на националното първенство при старшата възраст.“

“В Пловдив освен, че се подобриха условията и имаше ремонт, нашият отбор е много сплотен и си помагаме, а това допринася за успехите. Искам да се представя добре на Европейското първенство за мъже и жени, така и лятото на последното ми голямо състезание при девойките. Тепърва ще има повече очаквания. Времето ще покаже колко далече мога да стигна. Със сигурност всяка година трябва да се започва по-надъхано и с по-голяма увереност. Надявам се тази година да е още по-успешна“, завърши Пламена Миткова.

Снимка: Start-photo.bg

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти