Мик Шумахер иска да създаде свое собствено наследство във Формула 1

През 2021 година Мик Шумахер направи своя дебют във Формула 1 с тима на Хаас, като много критици твърдяха, че неговата фамилия му е помогнала изключително много по пътя му до Формула 1.

И докато това може да е поне малко вярно, синът не седемкратния шампион Михаел Шумахер вярва, че неговите резултати в младежките серии са свидетелство за умения, които той притежава. Преди да стигне до Формула 1 Шумахер спечели титлите в Европейската Формула 3 през 2018, а две години по-късно бе на върха и във Формула 2. 

Шумахер е новият шампион във Формула 2, индиец с първа победа
Шумахер е новият шампион във Формула 2, индиец с първа победа

Неговите умения си проличаха и в първата му година в екипа на Хаас, когато той категорично надви своя съотборник Никита Мазепин. Германецът дори успя на два пъти да се класира за втората фаза на квалификация, което бе огромно постижение за нивото на неговия отбор през изминалата кампания.

Фетел оцени високо представянето на Шумахер в първия му сезон във Формула 1
Фетел оцени високо представянето на Шумахер в първия му сезон във Формула 1

След това си представяне Шумахер бе избран за един от двамата резервни пилоти на Ферари през 2022 година, въпреки че в същото време той ще продължи да се състезава и за Хаас. Това допълнително засили очакванията към Мик, който обаче иска да изгради своя собствена репутация, вън от сянката на неговите баща и чичо Ралф.

Шумахер още една крачка по-близо до Ферари
Шумахер още една крачка по-близо до Ферари

„Да, разбира се, правя каквото мога възможно най-добре. Да, влязох с фамилията си, но също така имам и резултати зад гърба си. Успях да се докажа по пътя си до Формула 1. Дали ще добавя още към моето наследство, това зависи изцяло от мен, това е моята кариера. В крайна сметка аз съм тук за да печеля, а не просто за участието“, заяви Шумахер.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти