Шумахер с неоптимална позиция в болида на Хаас от началото на сезона

Шумахер с неоптимална позиция в болида на Хаас от началото на сезона

Новобранецът във Формула 1 Мик Шумахер разкри преди началото на уикенда за Гран При на Щирия, че неговата позиция в кокпита на болида на Хаас не е оптимална, но това ще бъде решено по време на лятната пауза в шампионата през август.

Все пак германецът заяви, че неговото позициониране не му влияе на представянето в шампионата. Той разкри за своя проблем след като се появиха клипове как той и Себастиан Фетел разглеждат нещо в кокпита на VF-21 след края на Гран При на Франция миналата неделя. 

„На кратко, седя в криво положение защото седалката е в средата на кокпита, но моето тяло не е право. Ние (С Фетел) говорихме за това преди и просто използвах възможността да му покажа. Говорихме за седалката и май той даде съвет на майка ми да я счупя, за да получа нова по-бързо. Това обаче не се случи и съм със същата седалка“, заяви Шумахер.

Фетел от своя страна, който също бе в същата част от вчерашната пресконференция се пошегува, че не винаги младият му сънародник трябва да следва неговите съвети.

„Щеше да е трудно да получиш нова седалка за една седмица, така че не винаги следвай съветите ми. Аз имам много голям опит в състезанията и ние говорихме за седалката, където винаги можеш да подобриш нещо и аз исках да видя какъв точно е проблемът, затова той ми показа“, каза четирикратният световен шампион.

„Имам несиметрично тяло и това е нещо, с което съм свикнал още от малките формули. За момента моята позиция в кокпита е от второстепенно значение, по-важно за нас е да се подготвим правилно за уикенда, вместо да си губим времето с нещо, което не ми пречи в такава степен. Все пак ще използваме паузата след Унгария за да намерим някакво решение на този проблем“, добави Шумахер.

Още от Моторни спортове

Виж всички