Мария Шарапова: Много съм впечатлена от решението на WTA

Мария Шарапова: Много съм впечатлена от решението на WTA

Мария Шарапова изрази възхищението си от решението на WTA да отмени всичките си турнири в Китай. Президентът на женския тур Стив Саймън предприе тази мярка след случилото се с бившата тенисистка Шуай Пън, която изчезна безследно за повече от седмица, след като обвини бившия китайски вицепремиер в сексуален тормоз.

Случаят се превърна в политически въпрос, който доведе до нова ескалация на напрежението между Китай и западните страни. Във вторник САЩ и Великобритания заявиха, че обявяват политически бойкот на предстоящата Зимна олимпиада в Пекин и няма да изпратят свои политици на церемонията по откриването.

“Пън Шуай беше моя колежка и съперничка в продължение на много години. Моля се за нея и наистина се надявам тя и семейството ѝ да са добре и да са в безопасност“ – каза Шарапова в интервю за CNBC.

“Бях много впечатлена от начина, по който WTA зае позиция по случая. Това е организация, от която самата аз бях част дълго време и затова се почувствах чудесно, когато разбрах, че Стив Саймън е решил да постъпи правилно от човешка гледна точка. Аз също винаги съм поставяла хората пред бизнеса. Винаги вземам под внимание човешкия фактор и точно затова подкрепям напълно направеното от Стив Саймън и WTA“, добави носителката на пет титли от Големия шлем.

Рускинята коментира и най-новото си бизнес начинание. Тя вече е един от собствениците на инвеститорската платформа Public.com, но отказа да разкрие какъв дял от компанията е придобила. Предметът на дейност на платформата са инвестициите в акции и криптовалути.

“Още като тийнейджър спечелих много пари, когато триумфирах на “Уимбълдън”, и, ако трябва да бъда честна, финансите се оказаха толкова сериозно и отговорно начинание, че в един момент стана плашещо. При Public ми хареса това, че платформата е много удобна за потребителите и предлага много опростен начин, по който те могат да се научат да инвестират своите средства без толкова много притеснения“, сподели бившата №1 в света.

След оттеглянето си от тениса Шарапова развива много успешна бизнес кариера – заложба, която показа още в годините си на корта. Тя бе определяна за най-богатата спортистка в класацията на списание Forbes в продължение на 11 поредни години, като през 2015 г. регистрира приходи в размер на 30 млн. долара.

“Една от основните причини да реша да инвестирам в Public е това, че 40% от потребителите са жени. В този бизнес това е нещо, което не се вижда често“, завърши двукратната шампионка на “Ролан Гарос”.

tenniskafe.com

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти