Роберт Кубица остава в Алфа Ромео през 2022 година

Роберт Кубица остава в Алфа Ромео през 2022 година

Роберт Кубица ще продължи да бъде част от тима на Алфа Ромео във Формула 1 и през 2022 година в качеството си на резервен пилот.

Роберт Кубица

Полякът се завърна в Хинвил в началото на 2020 след две години в редиците на Уилямс, който включваха и една кампания като титулярен пилот през 2019. За него това бе дългоочаквано завръщане във Формула 1 след тежката рали катастрофа в началото на 2011, която за малко не му коства не само дясната ръка, а дори и живота.

Като резервен пилот на Алфа Ромео Кубица има записани общо осем участия в петъчни тренировки през последните две години. По-рано този сезон той дори участва и в надпреварите в Нидерландия и Италия, когато титулярът на тима Кими Райконен даде положителен тест за COVID-19. На „Зандвоорт“ той завърши 15-и, а на „Монца“ седмица по-късно остана 14-и.

Заедно с Кубица в Алфа Ромео ще остане и полският петролен гигант ORLEN, който е основен спонсор на тима от началото на 2020 година и е една от основните причини за присъствието на поляка в редиците на отбора.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички