Джовинаци напуска Алфа Ромео в края на сезон 2021 във Формула 1

Джовинаци напуска Алфа Ромео в края на сезон 2021 във Формула 1

Антонио Джовинаци официално потвърди, че ще напусне отбора на Алфа Ромео в края на сезон 2021 във Формула 1 след три години в Хинвил.

Раздялата между италианецът и екипа бе напълно очаквана на фона на неговото незадоволително представяне по време на престоя му там. Той най-вероятно ще бъде заменен от младия китаец Гуаню Джоу, който носи със себе си и сериозна финансова подкрепа. Лидер на отборът ще бъде Валтери Ботас, който по-рано тази година обяви раздялата си с Мерцедес и преминаването си в Хинвил.

„Сбогуването с пилот никога не е лесно, особено в случая с Антонио, който е част от отбора от толкова дълго време. Докато се разделяме, ще ценим спомените от добрите времена и ще извлечем поуки от лошите, знаейки, че всички тези моменти ни накараха да израстваме заедно като екип. Пожелаваме на Антонио най-доброто за бъдещето му след сезон 2021: преди това имаме още три състезания, за да постигнем добри резултати заедно и да завършим годината силно”, каза ръководителят на Алфа Ромео Фредерик Васьор.

Алфа Ромео потвърдиха привличането на Валтери Ботас
Алфа Ромео потвърдиха привличането на Валтери Ботас

В трите си сезона в Алфа Ромео Джовинаци записа най-добро класиране от пето място в Гран При на Бразилия през 2019. Само няколко старта по-рано той води и колоната за три обиколки в Гран При на Сингапур, благодарение на своята стратегия. 

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти