Макларън: Болезнена серия от три състезания

Ръководителят на Макларън Андреас Зайдъл определи серията от състезания в Мексико, Бразилия и Катар като „болезнена“ за британския екип.

Той завърши трите надпревари със събрани едва четири точки, благодарение на десетите места на Ландо Норис в първите две и деветото му на „Лусайл“ в неделя. В същото време Даниел Рикардо остана извън точките в Мексико след контакта с Валтери Ботас в първия завой, в Бразилия не завърши, а в Катар състезанието му бе компрометирано от системна грешка.

Рикардо е имал проблеми с разхода на гориво в Гран При на Катар
Рикардо е имал проблеми с разхода на гориво в Гран При на Катар

След тези слаби резултати Макларън натрупа пасив от цели 39.5 точки спрямо Ферари в битката за третото място при конструкторите, след като преди Гран При на Мексико водеше с 4.5 пункта. От Скудерия ще имат шанс да решат този спор още в следващия старт в Саудитска Арабия идната неделя, като за целта те ще имат нужда от спечелването на пет точки повече от британския екип в Джеда.

„Мисля, че трябва да приеме, че беше тежко за целия отбор да отбележим само четири точки в три състезания. Ако обаче погледнем какво се случи и как точно загубихме точките, нещата бяха извън наш контрол или лош късмет. Това си е част от спорта.

Разочаровният Норис: Трябваше да намалим аванса на Ферари
Разочаровният Норис: Трябваше да намалим аванса на Ферари

„Мисля, че беше хубаво да видим представянето ни и темпото в Катар, където и двамата ни пилоти имаха силно темпо, а тимът свърши страхотна работа със стоповете. Просто в Саудитска Арабия трябва да отвърнем на удара“, каза Зайдъл.

Гран При на Катар бе петото поредно състезание, в което от Макларън загубиха точки спрямо Ферари. За последно британският тим отбеляза повече от своя съперник в Русия, когато Рикардо и Норис завършиха съответно 4-и и 7-и, а британецът взе и точката за най-бърза обиколка. От тогава до сега обаче Шарл Леклер и Карлос Сайнц са спечелили общо 81 точки в Турция, САЩ, Мексико, Бразилия и Катар за Ферари срещу едва 24 за дуото на Макларън.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти