В Макларън подозират, че повреда в шасито е довела до отпадането на Рикардо в Бразилия

В Макларън подозират, че повреда в шасито е довела до отпадането на Рикардо в Бразилия

В отбора на Макларън подозират, че пукнатина в шасито на Даниел Рикардо е довела до загубата на мощност, която принуди австралиеца да напусне предварително Гран При на Сао Пауло.

Победителят от Гран При на Италия се движеше на осмото място когато в края на 50-а обиколка се прибра в бокса и излезе от своя автомобил. В последствие от неговия екип обявиха, че загуба на мощност е причината за отпадането на тяхната звезда. След първоначално направения оглед веднага след края на състезанието е станало ясно, че шасито на Рикардо е било повредено, което може да обяснява и проблема с мощността.

В Макларън не са се предали в битката за 3-о място при конструкторите
В Макларън не са се предали в битката за 3-о място при конструкторите

„Загубихме мощност на пистата и след първоначалния анализ намерихме технически проблем. Става дума за пукнатина в шасито, точно в частта, в която е двигателят. Сега трябва да разберем как се е стигнало до този проблем“, заяви ръководителят на Макларън Андреас Зайдъл.

Отпадането на Рикардо от Гран При на Сао Пауло струва много на британския тим в битката му с Ферари за третото място в конструкторския шампионат. За второ поредно състезание от Макларън взеха само една точка след контакт още в първия завой, докато техните съперници си тръгнаха от „Интерлагос“ с 19 пункта. Така разликата между двата отбора стана цели 31.5 точки в полза на италианския тим, който само преди две състезания изоставаше с 3.5 пункта.

Битката между тези два славни отбора продължава този уикенд с първата в историята Гран При на Катар на мотоциклетната писта „Лусайл“.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти