Макларън: Проблемите от Турция показват защо трябва да се наслаждаваме на позитивите

Макларън: Проблемите от Турция показват защо трябва да се наслаждаваме на позитивите

Според ръководителя на екипа на Макларън във Формула 1 Адреас Зайдъл представянето на британския тим в уикенда за Гран При на Турция служи за добро напомняне, че в Уокинг трябва да се наслаждават повече на позитивните моменти.

След изключително силното представяне на Ландо Норис и Даниел Рикардо в Италия и Русия, където първо те спечелиха двойна победа на „Монца“, а след това британецът бе близо и до успеха в Сочи на „Истанбул Парк“ и двамата имаха чувствително изоставане още от първата тренировка. В самото състезание Норис финишира седми, а Рикардо едва 13-и след объркана стратегия и слаба квалификация, след която от тима избраха да сложат и нова задвижваща система, която го прати в дъното на стартовата решетка.

Сайнц се радва за победата на Макларън въпреки загубените точки
Сайнц се радва за победата на Макларън въпреки загубените точки

За Макларън надпреварата в Турция бе третата най-слаба за сезона, след като те взеха само шест точки в нея. По-слаби представяния те направиха единствено в Унгария където записаха нула и Нидерландия, където завоюваха само един пункт.

„Това потвърждава, че ние работим по много добър начин и затова трябва да се наслаждаваме на моментите като този с победата на „Монца“ и полпозишъна в Сочи, защото те са страхотна награда за усилената работа във фабриката. Това е допълнителна мотивация, особено след уикенд като този. Продължаваме да работим здраво, за да имаме по-често успехи като този от „Монца““, заяви Зайдъл.

След слабото представяне на Макларън в Турция и доброто класиране на Ферари разликата между двата тима в спора за третото място при конструкторите бе намалена на само 7.5 точки в полза на британския тим шест кръга преди края на сезона.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички