Барселона последва примера на Реал Мадрид и нападна Ла Лига

Барселона последва примера на Реал Мадрид и нападна Ла Лига

Барселона стана вторият клуб, който публично изрази неодобрението си за сделката между Ла Лига и CVC, според която в испанското първенство ще бъдат инвестирани 2,7 млрд. евро. По-рано Реал Мадрид също обяви, че се противопоставя на проекта LaLiga Impulse. Също така в друго свое изявление каталунците обвиниха правилата на лигата за напускането на суперзвездата Лионел Меси.

Реал Мадрид и Ла Лига "се захапаха" заради инвестициите в испанския футбол
Реал Мадрид и Ла Лига "се захапаха" заради инвестициите в испанския футбол

Барселона, след анализирането на скорошното обявяване на стратегическото сътрудничество с международния инвестиционен фонд CVC, иска да изрази следната позиция:

Барселона смята, че обявената операция не е била обсъдена достатъчно с клубовете (притежатели на ТВ правата), че сумата не е съответстваща с продължителността и че сделката оказва въздействие върху аудиовизуалните права на клубовете за следващите 50 години. Барселона счита, че не е подходящо да се подписва половин вековно споразумение предвид неяснотата, която винаги присъства в света на футбола. Условията на договора, който е описван от Ла Лига, осъжда бъдещето на Барселона по отношение на правата за излъчване. Барселона желае да изрази своята изненада от споразумение, сключено от Ла Лига, в което мненията на отборите, включително тези на Барселона, не са взети предвид. Дори не е имало представяне на опции от други кандидати, за да се оценят предимствата и недостатъците в постпандемична ситуация, в която все още има много въпроси, които остават неотговорени”, пише в съобщението.

Още от Футбол свят

Виж всички