Жребий за място и треньор за сервитьор - в Барселона налагат промени

Жребий за място и треньор за сервитьор - в Барселона налагат промени

Бившият съотборник на Христо Стоичков в Барселона Сержи Бархуан може да се похвали с куп отличия, но това не го кара да се държи надменно спрямо младите. От скоро той е старши треньор на дублиращия тим на каталунците, в който играят основно юноши. 49-годишният наставник се опитва да наложи нов стил на работа и най-вече на комуникация, отбелязва вестник “Спорт”.

За да поддържа духа на тима и за да няма разделение на групички, Бархуан въведе практика преди всяко хранене в столовата да се тегли жребий кой играч на коя маса да сяда. Така е налице постоянна ротация, целяща всички да се опознаят по-добре. “В живота сме принудени да общуваме с хора, които не винаги са ни първи приятели. Ето защо е важно да се научим да споделяме радост и разочарование и с другите”, обясни Бархуан. 

Някогашният ляв бек демонстрира, че приема всички за равни, като лично влезе в ролята на сервитьор по време на барбекю парти тези дни. Бархуан собственоръчно поднесе изпеченото месо на всеки един футболист, за да покаже, че всички са едно цяло.

Барса “Б” участва в третия ешелон на испанския футбол, като през последния сезон беше близо до промоция, но загуби в плейофите. 

Още от Футбол свят

Виж всички