Де Бур: Избирам най-добрия отбор, а не най-добрите играчи

Селекционерът на Нидерландия Франк де Бур остана доволен от третия успех на “оранжевите” в група С на Евро 2020. Така “лалетата” продължават напред” с пълен актив от точки като победител в групата, от която напред се промъкна и Австрия. 

Нидерландия отбеляза три гола в изпращането на Горан Пандев
Нидерландия отбеляза три гола в изпращането на Горан Пандев

"Това е най-важното и единственото, което сигурно вълнува хората, че имаме три победи. Някои момчета най-накрая получиха деветдесет минути в краката си и издържаха тези минути на високо темпо. Това ме кара да се чувствам позитивно. Понякога играта ни срещу Северна Македония беше отлична, но понякога беше и много посредствена. Надявате се, че (футболистите) са мотивирани на сто процента, но също така знаете, че играчите не искат да получат жълти картони и да пропуснат следващия мач. 

57 Северна Македония - Нидерландия 0:3


Това е несъзнателно в главата ти. Помогнахме на Северна Македония да създадат някои атаки, като бяхме прекалено пасивни и предпазливи в средата на терена. Мисля, че ще бъде по-добре в следващия мач. Знам, че не трябва да се избират най-добрите играчи като титуляри, а да се избира най-добрият отбор. Например Дониел и Мемфис. Това изглеждаше добре на моменти. Избирам най-добрия отбор, а не най-добрите играчи. И аз го доказах и днес”, коментира Де Бур.

Още от Футбол свят

Виж всички