Срещата приключи! Един напусна Левски, още ще го последват, Стоянович обясни за трансферите

Срещата приключи! Един напусна Левски, още ще го последват, Стоянович обясни за трансферите

Старши треньорът на Левски Славиша Стоянович заяви, че е наложително през зимната пауза отборът да се подсили със защитници. Стоянович се срещна днес с клубното ръководство на "Герена" след края на есенния полусезон, в който "сините" завършиха в долната половина на таблицата с едва 15 точки от 16 мача.

"Трябва на подсилване във фаза защита. Това основно коментирахме. Надявам се да имаме средства. Не сме е говорили за Милош Цветкович. Имаме и други опции, но трябва много да внимаваме с бюджета, защото не можем да си позволим грешки", каза Стоянович.

"В крайната зона на защитата сега имаме само по един играч. Трябва ни по-широка скамейка, защото се налагаше футболисти да играят на непривични постове, за да запълваме дупките. Със сигурност всичко е свързано с пари. Не мога да коментирам новия спонсор, но мисля, че играчите получиха някакви заплати", допълни той.

Специалистът каза, че клубът се разделя с Орлин Старокин, а вероятно ще има и още няколко напускащи. "Имаме позиции, на които разполагаме с повече играчи от необходимото. Сигурно ще искаме да се разделим с някои от тях, но всичко е въпрос на пари и споразумения, защото те имат договори", обясни словенският наставник.

Той заяви, че има интерес към Найджъл Робърта и Паулиньо, но все още няма конкретни оферти за тях. "Има някаква оферта за Найджъл от Динамо Загреб, но в нея няма конкретни суми. Появи се интерес и от още един клуб за него. За Паулиньо също има интерес - от Азия и от други места. Все още обаче няма нищо конкретно", каза Стоянович.

Левски се събира на 6 януари, като в първите два дни футболистите ще преминат медицински изследвания, а от 8 януари започна същинската зимна подготовка. "Най-вероятно ще се готвим малко в България и малко в чужбина. Имаме опции, но очакваме финансовите детайли. В близките дни ще решим", обясни Стоянович.

"Иска ми се и се надявам за първата тренировка да има и нови играчи. Не мога да обещая нищо на феновете, защото ситуацията е такава, че за нищо не можем да бъдем сигурни. Само ще кажа, че ще подходим като професионалисти и ще направим всичко възможно Левски ще изглежда по-добре през пролетта, да играе по-атакуващо", каза още той.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички