Гледай на живо

ЦСКА - София с важен тест в Европа, "червените" приемат на националния стадион хърватския Осиек

Защо и кой заложи реферска бомба на ЦСКА-София - Левски?

Защо и кой заложи реферска бомба на ЦСКА-София - Левски?

Вчера реферът Никола Попов не успя да се справи на ниво с дербито между ЦСКА-София и Левски, завършило 1:0 в полза на червените. По принцип съдийските грешки са част от играта и когато те са неумишлени, би трябвало да ги приемаме по-спокойно и без тежки обвинения към арбитрите.

Вчерашният случай обаче е по-различен и за него голямата вина не е на Попов, а на Съдийската комисия, която целенасочено или поради некомпетентност, но заложи "бомба" още преди срещата.

110 ЦСКА-София - Левски
Големият въпрос е защо решиха да назначат Никола Попов, след като само преди седмица той направи сериозна грешка в друг възлов мач от шампионата, отсъждайки несъществуваща дузпа за Арда срещу ЦСКА 1948? Толкова ли от СК нямаше кой да се сети, че при евентуален нов сериозен гаф в рамките на седмица, и то в двубой с голям обществен интерес и заряд, се рискува кариерата на Попов? Още повече, че и самият рефер целенасочено се поставя под по-голямо напрежение от нужното, което е предпоставка за повече грешки от негова страна.
Така че СК дължи обяснение за действията си, защото в последно време сме свидетели на меко казано странни коментари и решения от страна на тази комисия. И по-конкретно: защо размахва пръст и си позовлява злосни думи по адрес на съдии, които са допуснали грешки в определени срещи, а за по-сериозни провинения, но от полза за някои клубове, от СК гузно мълчат?
110 ЦСКА-София - Левски
Впрочем този въпрос трябва да се зададе и на още една комисия - дисциплинарната, която само преди две седмици покри сериозно провинение от домакински мач на един от топ клубовете в efbet Лига. ДК категорично отказа да коментира и разглежда този случай, снишавайки се долу и изчаквайки да мине време, за да бъде забравен.

Още от БГ Футбол

Виж всички