Лондон се прощава с домакинството на Файнъл 4 догодина?

Лондон се прощава с домакинството на Файнъл 4 догодина?

Лондон по всяка вероятност ще се прости с възможността да приеме Файнъл 4 на Евролигата и през следващата 2014 година. Английската столица трябваше да е домакин на финалната фаза на най-престижния европейски баскетболен турнир в две поредни години.

След разочароващата посещаемост тази година е твърде вероятно да бъде избран друг град, който да приеме турнира догодина. Ръководството на Евролигата вече е започнало да прави анализи на изминалото издание на Файнъл 4, а решение ще бъде взето в средата на следващия месец.

Основната причина за малкото фенове по време на мачовете са били високите цени на билетите. От Евролигата дори са се видели в чудо и са продавали билети на стойност повече от 250 паунда на цена, близо пет пъти по-ниска от реалната.

Критики отнесоха и местните медии, които взеха решение да не покриват Файнъл 4 и така във водещите английски ТВ канали, вестници и радиостанции почти нямаше информация за случващото се в "О2 Арина".

От Евролигата отчитата като плюс фен зоната на площад "Трафалгар", където се проведоха редица игри и други мероприятия за привържениците.

Още от Баскетбол

Виж всички