Евертън не иска в Лига Европа заради приятелски мач в Сингапур

Евертън не иска в Лига Европа заради приятелски мач в Сингапур

Евертън може да се опита да избегне участие в Лига Европа, в случай че тимът спечели квота за втория по сила клубен турнир на Стария континент. "Карамелите" гостуват на Уест Хам утре, като двата отбора са потенциални участници в турнира чрез квотата за феър плей. Три европейски тима ще спечелят такива квоти, като едната от тях със сигурност е за най-коректния тим в Премиър лийг. Странното е, че и двата клуба ще се опитат да избегнат участие в Лига Европа, тъй като това ще наложи да започнат прекалено рано подготовката си за новия сезон.

Мениджърът на "карамелите" Роберто Мартинес в прав текст заяви, че на 16 юли, когато трябва да се състои първия мач от втория квалификационен кръг за Лига Европа,  Евертън ще играе срещу Стоук Сити на турнира "Барклис Ейша Трофи", който ще се проведе в Сингапур. Това участие е важно за "карамелите" и Мартинес категорично заяви, че клубът не възнамерява да променя плановете си.

"Няма да променяме нищо. Няма да вадим играчи от състава за мача в Сингапур. Очевидно на 16-и ще сме в Сингапур", заяви Мартинес.

Специалистът обаче отрече спекулациите, че Евертън и Уест Хам ще играят грубо един срещу друг, за да влошат показателите си в класацията за феър плей и така да избегнат класиране за Лига Европа: "Повярвайте ми, не мисля, че някой ще мисли за класирането за феър плей. Не мисля, че Уест Хам ще прави такива сметки и, че някой би играл грубо, за да не влезе в Лига Европа."

Мартинес все пак заяви, че клубът ще участва в турнира, ако спечели квота, но в първите кръгове ще играят само млади футболисти.

"Няма да променим плановете си за подготовка на първия тим, но за нашите млади играчи това е възможност, която бихме използвали", добави испанецът.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти