Том Клевърли подписа с Евертън за 5 години

Том Клевърли подписа с Евертън за 5 години

Том Клевърли подписа договор с Евертън за следващите пет години. Последния сезон халфът игра под наем в Астън Вила от Манчестър Юнайтед, но в крайна сметка реши да не остава за постоянно на "Вила Парк". Договорът му с "червените дяволи" пък изтече и така той преминава без трансферна сума в състава на "карамелите".

Клевърли е получил предложения от общо четири клуба от Премиър лийг, включително и от Астън Вила. В крайна сметка обаче 25-годишният играч е предпочел предложението на Евертън, като една от основните причини е че така ще може да се завърне в Североизточна Англия. Не без значение е и фактът, че там той отново ще се събере с мениджъра Роберто Мартинес, с когото работиха заедно в Уигън. Испанският наставник отдавна е по петите на Клевърли и най-накрая успя да го убеди да дойде в неговия отбор.

"Роберто бе набелязал Том още преди 12 месеца и  бе разочарован, че не успя да го привлече под наем тогава. Макар и късно, сега той успя да го вземе в състава си и е изключително доволен от това", заяви източник близък до наставника на Евертън.

Според информациите, Клевърли е подписал 5-годишен договор с Евертън, който влиза в сила от 1 юли, когато се отваря трансферния прозорец в Англия.Още от Футбол свят

Виж всички