Мартин Стоев направи собствен клуб в Сливница

Мартин Стоев направи собствен клуб в Сливница

Бившият селекционер на мъжкия национален отбор на България Мартин Стоев направи свой волейболен клуб  “Сливнишки герой”, научи Sportal.bg.

“Създадох мой волейболен клуб в Сливница. Вече сме подали официалните документи за регистрация в Министерството на младежта и спорта и Българската федерация по волейбол. Вече в “Арена Сливница” в Сливница тренира първата ни група от 16 деца. Записването в школата продължава. В клуба, за сега, ще развиваме само мъжкото направление”, заяви Мартин Стоев специално пред Sportal.bg.

Мартин Стоев започна сезона като наставник на първенеца на Румъния Томис (Констанца), д който участва и в Шампионската лига. Заради финансовата криза Мартин Стоев и още четиримата български волейболисти, които играеха там Боян Йорданов, Методи Ананиев, Венцислав Рагин и Константин Митев,  напуснаха отбора млако преди Нова година.

“Шампионът при мъжете на България Марек Юнион Ивкони (Дупница), който през изминали сезон игра домакинските си двубои в “Арена Сливница”, е запалил града по волейбола и заедно с кмета на Сливница Васил Стоилков решихме да създадем и мъжки представителен отбор в града. Това ще стане от началото на новия сезон. Първо да регистрираме отбора и после ще започнем участието си от там, от където трябва от по-ниските групи, а не от Суперлигата. Искаме тимът ни да извърви естественото си развитие от по-ниските нива на волейбола, към по-високите. Вече имаме и треньор в Сливниши герой и това е Борислав Крачанов”, добави Мартин Стоев специално пред Sportal.bg.

Още от Волейбол

Виж всички