Томис с две поредни загуби в Румъния след напускането на Мартин Стоев

Томис с две поредни загуби в Румъния след напускането на Мартин Стоев

Волейболният шампион на Румъния Томис (Констанца), където останаха да играят българите Методи Ананиев и Константин Митев след напускането на бившия селекционер на България Мартин Стоев, който беше треньор на тима, допусна нови две поредни загуби в местната Дивизия А1.

Първо волейболистите на Томис отстъпиха като гости на Аркада (Галац) с 0:3 (21:25, 17:25, 18:25) в среща от междинния 9-и кръг. В този мач Методи Ананиев се отчете със 7 точки, а Коце Митев завърши с 3 точки. Най-резултатен за тима стана канадецът Стивън Гоч с 9 точки. След това шампионите на Румъния паднаха отново като гости, но този път на Волей Клуб (Карансебеш) с 0:3 (15:25, 24:26, 18:25) в мач от 10-ия кръг. В този двубой треньорът на Томис Раду Беган, който до напускането на Мартин Стоев бе негов помощник, заложи на някои от резервите, като от българите само Коце Митев се появи за малко в игра.

По този начин Томис продължава да е на незавидното 7-о място във временното класиране с 15 точки след 5 победи и 5 загуби. В следващия последен 11-и кръг от първия полусезон Томис е домакин на слабака Универтатя (Клуж). Срещата е в събота (19 декември).

Снимка: telegrafonline.ro

Още от Волейбол

Виж всички