Мартин Стоев напусна Томис

Мартин Стоев напусна Томис

От вторник вечерта Мартин Стоев не е треньор на румънския Томис (Констанца). Бившият национален селекционер е разтрогнал с клуба заради финансовите неуредици от началото на годината. Преди по-малко от месец поради същата причина си тръгнаха Боян Йорданов и Венцислав Рагин. В отбора на този етап остават Константин Митев и Методи Ананиев, които получават по 5000 евро месечно.

"Тръгнах си. Разбрах, че тези хора чакат края на една предизвестена смърт и аз не желая да участвам в това. Свършиха парите и търсят причини уж да не плащат навреме. Мотаят ни да изкараме до края и после казват, че нямат средства. Този мач го играх миналия сезон, стига ми вече", обясни Стоев пред "Меридиан Мач".

Специалистът призна, че ще се оглежда за оферти след Нова година. "От 1992 година работя в чужбина. Ще се захвана с нещо само ако си заслужава. Вече трудно се съгласявам на компромиси", категоричен е Марто.

Стоев призна, че от Томис му дължат пари, но не това е причината да си тръгне. "Сложна схема е. Най-важното е, че оттук нататък повече пари няма да има. Не ми дължат много по принцип. Ако остана обаче, ще си загубя времето напразно", обясни той.

Стоев разкри, че в Томис никога не е имало проект за развитие на волейбола, а по-скоро схема за усвояване на стари пари. "Средствата свършиха, а с тях и отборът", завърши Мартин Стоев, който с тима от Констанца стана четири пъти шампион на Румъния.

Следвай ни:

Още от Волейбол

Виж всички