Скандал в лагера на Саутхамптън с искан от Манчестър Юнайтед

Скандал в лагера на Саутхамптън с искан от Манчестър Юнайтед

Сериозен скандал разтърси лагера на Саутхамптън в първите дни на новата 2016 година. В центъра му попадна исканият от Манчестър Юнайтед нападател Садио Мане, който си навлече гнева на мениджъра Роналд Куман. Африканският нападател се появил със закъснение на срещата на "светците" преди визитата на Норич, въпреки че въпросният сбор бил съобразен с новогодишните празници и бил насрочен за само няколко часа преди сблъсъка на "Кероу Роуд". Въпреки това Мане си позволил да закъснее за срещата и това му костваше мястото в стартовите 11 за мача. Закъснението не било прецедент в поведението на нападателя, който закъснял и за тренировка в четвъртък (31 декември).

"Имах друга стартова единайсеторка за този мач, но тя трябваше да претърпи промени. Мане беше един от 11-те ми за мача, но в този отбор има правила, които всички трябва да спазват. Той направи огромна грешка. Появи се на последната ни среща с два часа закъснение. Това е недопустимо. Всеки знае, че имаме предвидени санкции за такова поведение и няма да започнеш мача", заяви след загубата с 0:1 от Норич Куман.

Скандалът идва още във втория ден след отварянето на трансферния прозорец в Англия. Предстои да се разбере дали поведението на Садио Мане е било предварително планирано с цел трансфер, или африканецът просто е имал "тежка" новогодишна вечер.

Още от Футбол свят

Виж всички