ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Бингам за наказанието: Не го приемам, но няма да обжалвам

Бингам за наказанието: Не го приемам, но няма да обжалвам

Световният шампион по снукър от 2015 година Стюърт Бингам направи официално изявление на личния си уебсайт по повод наказанието от Световната билярд и снукър асоциация за лишаване от състезателни права до 28 януари. Както е известно, намиращият се на 10-а позиция в ранглистата англичанин бе санкциониран за системно залагане на снукър мачове между 2003 и 2015 година, включително на свои собствени двубои. Председателят на World Snooker Бари Хърн определи наказанието за справедливо, а постъпкатан а Бингам - “тъпа”.

“Приемам напълно, че нарушил правилника на асоциацията за залагане на мачове и съжалявам много за постъпката си. Не приемах насериозно правилата и осъзнавам, че направих грешка. Никога не съм бил обвързан с манипулиране на резултати и се радвам, че асоциацията го потвърди. Аз, заедно с дългогодишния си приятел и съветник Гари Пъркис, веднага предоставихме всичко необходимо на Дисциплинарната комисия и оказахме пълно съдействие.
За Пъркис бе описано, че ми е мениджър, но той не е такъв в истинския смисъл на думата - той просто ме подкрепяше финансово в началото на кариерата ми и останахме близки приятели оттогава. Ние с него пътувахме заедно по турнирите и сме правели въпросните залози за забавление и за да ни минава времето по-бързо. Миналата година през октомври и декември залозите ми станаха по-чести, но не съм залагал големи суми.
Отричам категорично обаче, че съм залагал на двубои с мое участие. Комисията заключи това не на базата на доказателства, а на предположения, защото аз и Гари имахме общ интернет акаунт и след като от него са били правени залози на мои срещи, Комисията автоматично сметна, че 50% от тях са мои. Никога не съм залагал на мач, в който съм участвал.
Ако Комисията се бе съгласила с това, наказанието ми щеше да е много по-малко. Адвокати ме посъветваха да обжалвам, защото имам голям шанс да спечеля, като докажа, че нямам нищо общо с тези залози, но няма да го правя, защото искам да приключа с този случай. Разочарован съм от дължината на наказанието, защото можех да участвам поне в някои турнири до края на януари. Обещавам, че такова поведение няма да се повтори”, пише в изявлението на Бингам, който отчита, че ако играч от по-долната половина на таблицата е бил лишен от шанс да се издържа с професията си за три месеца, е щял да се справя много трудно финансово.
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти