Клоп: Ще ни помнят 500 години, ако бием Реал Мадрид на финала

Клоп: Ще ни помнят 500 години, ако бием Реал Мадрид на финала

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп даде предпоследната си пресконференция за този сезон преди последния мач от Висшата лига. “Мърсисайдци” се изправят утре от 17 часа срещу Брайтън в среща, в която се нуждаят от точка, за да си осигурят място в Шампионската лига и догодина. Челси е само на две точки, но гостува на Нюкасъл. Германецът бе категоричен, че ситуацията през тази година е доста различна и много по-добра за неговия тим, а ако той е знаел за това от първия ден, е щял да бъде доволен.

“Миналата година нещата бяха доста различни. Нуждаехме се от победата и помня как се чувствах тогава. Имахме много тестове, но мисля, че момчетата ги преминаха всички. Последните шест-седем седмици ние се борихме много, справихме се като отбор. Смятам, че заслужаваме мястото си, но ако Челси все пак ни изпревари и го заеме, то тогава значи те са го заслужили. Сега трябва да направим последната крачка. Брайтън има своите цели, но ние сме готови.

Място в Шампионската лига е нашата цел от първия ден на сезона. Щях да приема веднага, ако някой ми беше казал в този първи ден, че в последният ще държим нещата в собствените си ръце. Беше възможно да сме постигнали тази цел и по-рано, но различни причини ни попречиха. Една от тях е Шампионската лига, но все пак сме в добра ситуация. В този момент не мога да мисля за финала. Сега трябва да мисля за Брайтън и да си осигурим място в турнира и догодина, а след това ще имаме две седмици да се готвим за финала в Киев. Ще ни помнят 500 години, ако спечелим срещу Реал Мадрид”, завърши Клоп.

Още от Футбол свят

Виж всички