Бързакът Лисовски за втори път се класира на Световното

Бързакът Лисовски за втори път се класира на Световното

Джак Лисовски продължи отличното си представяне в последните месеци и по убедителен начин се класира за основната фаза на Световното първенство по снукър в “Крусибъл”. 26-годишният англичанин срази с 10:3 Алън Макманъс в последния квалификационен ден в Шефилд и успешно премина “Деня на Страшния съд”.

Лисовски се наслаждава на завидно постоянство напоследък, след като в Шанхай за първи път стигна полуфинал на ранкинг турнир, а също така игра на 1/4-финал в English Open и наскоро в Откритото първенство на Китай. Той се понрави на феновете с бързото взимане на решения край зеленото сукно - 17.6 секунди средно за изпълнение на удар. През сезона до момента само Рони О’Съливан (16.92 секунди) и Тепчая Ун-Ну (17.12) могат да се похвалят с по-бърза игра от талантливия англичанин.

Единствената му изява в “Крусибъл” до момента е през 2013 година, когато бе разгромен с 3:10 от Бари Хоукинс, като сега ще се надява да остави по-сериозна следа в шефилдския “театър на мечтите”.

“Имам хубави спомени от първото си участие, защото да играеш в “Крусибъл” е нещо, с което трябва да свикнеш в кариерата си. Този път знам какво да очаквам, но трябва да спечелиш първия си мач, за да се чувстваш наистина спокоен там. Цялостно играта ми е много по-добра сега, много по-постоянен съм и се надявам сега да се представя по-добре”, коментира Лисовски.

Жребият за 1/16-финалите на Световното е в четвъртък от 12:00 часа българско време.

Още от Снукър

Виж всички