Петрич за първи път е домакин на „Избери снукъра 2“

Петрич за първи път е домакин на „Избери снукъра 2“

Кампанията „Избери снукъра 2“ стартира с голям интерес и в следващите два дни (5 и 6 септември) ще бъде за първи път в град Петрич. Снукър керванът се е разположил пред билярд клуб Bo&Bo в центъра на града.
Първите два дни от програмата преминаха много успешно в Кюстендил, където десетки младежи се включиха в инициативата. Много от тях вече бяха запознати с основните правила след първия гастрол на „Избери снукъра“ в града миналата година.  
В „Снукър на открито“ ще се проведат демонстрации и тренировки за представяне, и  популяризиране на снукъра като алтернатива за прекарване на свободното време. Младежи на възраст 15-29 години, които досега не тренират спорта, ще имат възможността да получат базови знания и умения в снукъра от квалифицирани треньори, осигурени от БФ снукър.
Събитията ще дадат възможност на участниците да се запознаят с основните правила, техники и умения, необходими за изграждане на успешни снукър играчи от европейска и световна класа. Треньорите ще провеждат обучителни и разяснителни сесии за правилата, историята, най-добри постижения на играчи, актуален ранкинг и интересна информация за развитието на световния и български снукър.
В рамките на „Снукър на открито“ по двама младежи от всеки град ще получат шанса да гледат на живо демонстративния двубой между световните звезди Джон Хигинс и Марк Уилямс, които ще се изиграят два мача в София (20 ноември) и Пловдив (21 ноември).  Те ще бъдат определени с томбола в края на кампанията.
Проектът се финансира от Министерството на спорта по национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10А от Закона за хазарта. След Петрич „Избери снукъра 2“ продължава към София (7 и 8 септември), Враца (9 и 10 септември) и Пловдив (11 и 12 септември).

Още от Снукър

Виж всички