Шампионът в "Пол Хънтър Класик" получи критики за нападка към колегите си

Шампионът в "Пол Хънтър Класик" получи критики за нападка към колегите си

Шампионът в “Пол Хънтър Класик” Кайрън Уилсън получи похвали, но и критики за свое съобщение в “Туитър”, в което критикува колегите си (най-вече тези от топ 32 на световната ранглиста по снукър), че не са участвали в турнира в памет на покойната легенда на джентълменския спорт Пол Хънтър.

Световният шампион Марк Уилямс, който пропусна малката надпревара в Германия, бе първият разкритикувал Уилсън за “неправилен подбор на думи”.

“Включих се в “Пол Хънтър Класик”, за да почета велик играч, който ме вдъхнови да играя снукър. Не винаги става въпрос за пари. Жалко е, че на някои от играчите, които са играли редом до Пол, не им се занимаваше да участват… бонусът е, че сега съм в “Шампион на шампионите” в резултат на това”, написа Уилсън.

Марк Уилямс му опонира, че не е правилно да казва, че на някои играчи не им се е занимавало и че той самият е участвал в турнира от времето, когато Уилсън е носил памперси. Уелския дракон допълни, че е имал други ангажименти и затова не е участвал в надпреварата.

Някои фенове, включили се в дискусията, изразиха учудване от думите на Уилсън, който откровено напада колегите си. Някои пък от самите състезатели се опитаха да го оправдаят за “неправилния подбор на думи”. Но други като Майкъл Холт, например, определиха “туита” за “глупости”, а Бари Хоукинс обясни, че не става въпрос за нежелание да се занимават с по-малък турнир, а просто, че “Пол Хънтър Класик” е в края на август, когато играчите са със семействата си.

Още от Снукър

Виж всички