Георги Величков с престижно второ място на турнир в Украйна

Георги Величков с престижно второ място на турнир в Украйна

Републиканският шампион по снукър Георги Величков завърши на второ място на турнир в Украйна за Купата на независимостта, организиран от местната федерация и клуб „Лидер“.  Наградният фонд на турнира бе 5000 евро.

Българският шампион отстъпи с 3:5 от Родион Юдин във финала. Величков беше безгрешен на своите сейфти удари и дори реализира брейк от 54 точки във финала, но пък 21-годишният украинец успя да вкара почти всички ключови топки, и да спечели в оспорвания двубой. Юдин тренира и живее в Шефилд, Англия, като преди две седмици побеждава Найджъл Бонд на тренировка с брейк от 145.

Иван Кюпов и Атанас Димитров от Пловдив също взеха участие в турнира. Трябва да се отбележи, че Иван Кюпов премина груповата фаза на турнира и се изправи срещу бъдещия шампион Родион Юдион в директните елиминации. Кюпов загуби в много оспорван двубой след 2:3 фрейма и удар по розовата в решаващия фрейм. Атанас Димитров също успя да премине груповата фаза, но загуби в плейофа от Мари Волайс.  Българската делегация в Украйна бе ръководена от Нина Данколова, която от няколко години успешно изгражда и развива снукър клуб в Мездра.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти