Още една загуба в квалификациите за Шон Мърфи

Още една загуба в квалификациите за Шон Мърфи

Носителят на “Тройната корона” Шон Мърфи продължава с колебливото представяне от началото на снукър сезон 2018/19, като загуби втори квалификационен мач. Магьосника отстъпи с 3:4 на Гари Уилсън в зала “Гилд” в Престън, който демонстрира отново, че е в доста добра форма през кампанията до момента. Уилсън стигна четвъртфиналите в World Open, а сега се добра до успеха, благодарение на топ брейкове от 94, 54 и 50, с което си осигури място в Европейския Мастърс в Ломел, Белгия, през октомври. Това е второ поражение в квалификациите за Мърфи, който пропусна World Open, заради поражение 4:5 от Мей Ксивен, а иначе в Рига отпадна във втория кръг от основната схема след 0:4 от Ксинтон Жао.

Изненадващи бяха и пораженията с по 2:4 на Мартин Гулд от шотландеца Рос Мюър и световния шампион Греъм Дот от Джак Джоунс.

За малко и други двама членове на топ 16 не се присъединиха към отпадащите - шампионът в “Мастърс” Марк Алън, който допусна обрат от 3:1 до 3:3 и трябваше да прави решителен брейк от 93 точки в последния фрейм срещу аматьора Дейвид Лили.

Стюърт Бингам пък също се нуждаеше от седмата партия, за да елиминира Джейми Джоунс. Рики Уолдън пък дори осъществи обрат от 1:3 до 4:3, за да надвие Хамад Миах.

Джак Лисовски и Джеймс Уатана забавляваха феновете с бърз снукър, като англичанинът изпълняваше ударите си средно за по-малко от 15 секунди при победата с 4:1, гравирана със сенчъри брейк от 119 в откриващия фрейм.

Още от Снукър

Виж всички