Ожие подписва последния си контракт във WRC

Ожие подписва последния си контракт във WRC

Петкратният рали шампион Себастиен Ожие ще сключи само още една сделка преди да сложи край на кариерата си в Световния рали шампионат (WRC). Французинът е по средата на преговори за следващия сезон и иска да приключи тези разговори преди края на следващия месец. Той очаква това да е последният му контракт в сериите, в които доминира вече половин десетилетие.

"Ясно е, че аз наближавам края на кариерата си и ако има още един договор, то той ще бъде последен. Късметлия съм, че имах толкова успешни години със страхотни победи. Както обикновено, за мен приоритет е представянето и шансът да преследвам още победи догодина", заяви Ожие.

Изглежда, че пред Ожие има три опции към момента. Първата е да остане в отбора си – M-Sport Ford и догодина, следващата е да се завърне в Citroen, където е много желан, а последната е да се оттегли от рали сцената още след края на сезон 2018. Шансовете на Ожие да премине в Hyundai или Toyota изглеждат минимални, като и двата тима смятат да задържат настоящите си пилоти и следващия сезон. Мениджърът на Hyundai заяви, че Тиери Нювил – към момента лидер в генералното класиране на WRC – е техният първи избор за пилот и ако искат го накарат да остане в корейския тим би било несериозно да се говори за Ожие.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти