Танак продължава да води на рали Германия, Нювил вече е 4-и

Танак продължава да води на рали Германия, Нювил вече е 4-и

Пилотът на Toyota От Танак запазва лидерството си на рали Германия спрямо световния шампион Себастиен Ожие (Ford). В същото време лидерът в генералното класиране на Световния рали шампионат (WRC) Тиери Нювил с Hyundai падна до четвърто място след съботните сутрешни етапи.

Ожие намали изоставането си спрямо Танак на 10.6 секунди, но по-късно естонецът натисна газта и все пак увеличи аванса си на 14.1 секунди. Добрите новини за Ожие обаче основно са свързани с проблемите на Нювил. След изтичането на маслото от автомобила му вчера механиците му бяха принудени да сменят скоростната му кутия. От сутринта той се справя далеч от идеалното и започва да изпитва напрежение от масата пилоти зад себе си, които спорят за четвъртата позиция.

С добро каране тази сутрин вторият пилот на Toyota Яри-Мати Латвала се изкачи на трето място, а съотборникът на Нювил - Дани Сордо - на петото. Елфин Еванс с Ford завърши петъчните състезателни етапи като 4-и, но днес скоростта му изчезна, а по-късно излезе и извън пътя, повреди автомобила и приключи участието си за днес.

Между Сордо и Еванс се намира Есапека Лапи с още една Toyota, който спечели една етапна победа и също е претендент за 4-ото място.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти