Танак води пред Ожие и Нювил на рали Германия (видео)

Танак води пред Ожие и Нювил на рали Германия (видео)

Пилотът на Toyota От Танак започна да придобива увереност с новия си автомобил на асфалт и вече е лидер на рали Германия – девети кръг от календара на сезон 2018 в Световния рали шампионат (WRC). Естонецът, който спечели най-бързото рали през сезона – Финландия, изпусна за кратко първото място в петъчната сутрин, но по-късно през деня си го върна. Зад него се движат и двамата претенденти за титлата тази година Себастиен Ожие (Ford) и Тиери Нювил (Hyundai), като вторият е и лидер в генералното класиране на шампионата с 21 точки аванс пред Ожие.

Танак спечели всичките етапни победи следобед и увеличи преднината си в Германия на 12.3 секунди спрямо Ожие, а на още 15 секунди назад е и Нювил. Белгиецът бе принуден да спре между етапите днес, тъй като имаше изтичане на масло от автомобила му. Повреда нямаше и той продължи без проблеми състезателния ден, но все пак не успя да навакса изгубеното време.

"Опитвах се да натискам, но в моите бележки много пъти имах предупреждения за кални участъци, които бяха напълно сухи и вероятно бях прекалено предпазлив", призна Нювил.

Водещото трио е отделено от останалите пилоти, а изглежда, че най-голямата борба може би ще бъде за четвъртата позиция, за която има доста кандидати. В момента тя е в ръцете на съотборника на Ожие – Елфин Еванс, който днес удвои аванса си спрямо пилота на Toyota Яри-Мати Латвала. Зад тях Дани Сордо с Hyundai и Есапека Лапи с Toyota си разменяха шестата позиция многократно, но в крайна сметка поне до утре сутринта на нея е Сордо. За осмата позиция конкуренцията също е голяма и е между Крейг Брийн (Citroen) и Андреас Микелсен (Hyundai), които са разделени от по-малко от секунда.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти