Шампионът във WRC Ожие се връща в Citroen

Шампионът във WRC Ожие се връща в Citroen

Официално Себастиен Ожие ще напусне отбора на M-Sport Ford в края на сезон 2018 в Световния рали шампионат и ще се завърне в тима, от който започна кариерата си на най-високото ниво на рали сцената – Citroen. Веднага, след като приключи последният кръг от шампионата този сезон в Австралия през ноември, Ожие ще започне с тестовете на новия си C3.

"Много съм ентусиазиран за възможността да започна това приключение със Citroen. Всъщност нямам търпение да се присъединя към отбора, тъй като никога не съм забравял къде започнах своята кариера", сподели Ожие.

Част от мотивите на французина да се върне във френския тим е възможността да спечели шампионска титла с трети различен конструктор. Ако той успее да постигне това, ще се превърне в едва втория пилот с титли с три различни отбора.

"Много харесах идеята да работя с хората, с които го правех с лекота преди години. Убеден съм, че колата има определен потенциал и имам голяма вяра в служителите на Citroen", допълни Ожие.

В изявлението от Citroen не се споменава дължината на договора на Ожие, но според Autosport тя е една година с възможност за удължаване до три. Петкратният световен рали шампион заяви по-рано, че желае това да бъде последният му договор, след който смята да прекрати рали кариерата си.

В Citroen вярват, че преисъединяването на Ожие към екипа ще бъде от огромна полза за развитието на автомобила.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти