Ожие е дал ултиматум на Ford преди да премине в Citroen

Ожие е дал ултиматум на Ford преди да премине в Citroen

Петкратният световен рали шампион Себастиен Ожие е дал ултиматум на Ford да положат повече усилия и да предоставят по-голяма подкрепа на отбора му M-Sport, който се състезава с автомобили Ford. Тяхната пасивност е накарала французинът да се върне в Citroen.

Ожие и M-Sport спечелиха титлите в Световния рали шампионат (WRC) миналата година като частен тим и с това си заслужиха обещания от Ford за по-голяма подкрепа през 2018-а.

"В края на миналата година Ford изглеждаха мотивирани да ни помогнат да осъществим прогрес и да надскочим нивото си, но за нещастие тази година се разочаровах", заяви Ожие пред френското издание L'Equipe. "Дадох на Ford ултиматум: или получаваме официална подкрепа, или ще приема оферта от друг отбор. Беше трудно решение. Никога не е лесно да се вземе толкова голямо решение. Прекарах две страхотни години в M-Sport и постигнахме страхотни неща. Не е тайна, че се чувствах уютно в този тим и работата с Малкълм Уилсън бе много приятна. Не беше лесно да реша да ги напусна. От друга страна, без реална помощ от Ford ставаше все по-трудно"

Ожие ще започне последните три кръга като трети в генералното класиране на шампионата, зад заводските пилоти съответно на Hyundai и Toyota Тиери Нювил и От Танак. Французинът вярва, че ако не успее да победи и двамата на тазседмичното рали Великобритания, надеждите му за титла ще се изпарят.

"Ако искам да задържа шансовете си живи, трябва да ги победя този уикенд. В Испания и Австралия може да се случи всичко. Но рали Великобритания е състезание, което много харесвам. Условията там са коварни, но с това носят и възможности", допълни Ожие.

Още от Моторни спортове

Виж всички