Пламен Константинов: Трябва да се увеличи броя на чужденците в Русия (видео)

Пламен Константинов: Трябва да се увеличи броя на чужденците в Русия (видео)

Воденият от Пламен Константинов Локомотив (Новосибирск) записа трета поредна победа в руската Суперлига, като се наложи като домакини над Енисей (Красноярск) с 3:1 гейма. След успеха Пламен Константинов изрази мнение пред местните медиите, че броят на чужденците в руската Суперлига трябва да бъде увеличен от двама на трима, което ще повиши нивото на самото първенство.

„Знам, че тук в Русия няма особено позитивна  настройка за тази идея, но смятам, че е необходимо да се увеличи броят на чуждите играчи на три. Мисля, че има нужда от добри волейболисти, които биха могли да попълнят всичките 14 отбора на Суперлигата. Ако се разреши още един чужденец, то това няма да промени значително нивото на по-предните отбори, но ще приближи другите до тях. Тогава шампионатът ще стане още по-конкурентен и интересен.“

„В крайна сметка колкото по-голяма е конкуренцията в първенството, толкова по-добре е това за руските играчи. Това ще помогне да се повиши нивото им”, каза още Пламен Константинов.

Българският треньор направи и кратка оценка на руската Суперлига: "За първенството не е добре, ако можеш да кажеш в аванс кой ще бъде шампион. Всеки се надява, че тази година силите в Суперлигата ще се уравновесят малко, след напускането на такъв играч като Вилфредо Леон от Зенит (Казан). Но аз все още поставям Зенит сред главните фаворити за спечелване на титлата в шампионата. Защото промяната не за някакъв среден играч, а за един от най-добрите в света - Ървин Нгапет. Мисля, че този отбор е от най-добре подготвените.  В Зенит (Санкт Петербург) пък имат много силни играчи, които не играят в националните си отбори през лятото. Те се подготвят в продължение на два месеца и вече са разработили някои взаимоотношения, които други отбори все още нямат поради. Те започват шампионата с това предимство и също са един от фаворитите."

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти