Анти Пойкела – финландското попълнение на Монтана

Анти Пойкела – финландското попълнение на Монтана

През лятото сребърният във волейболната Суперлига – Монтана, загатна, че през този сезон ще се цели още по-високо. Традицията в отбора да се привличат класни чужденци продължава и преди новия сезон. Заедно с руския разпредетелител Сергей Андриевски и украинския диагонал Виталий Бондар, финландецът Анти Пойкела трябва да помогне за покачването на нивото в играта на отбора от северозапада.

Важна роля в адаптацията на полето за Анти ще има и старши-треньора Дание Пеев.

Играл във волейболната си кариера в първенствата на Финландия, Чехия, Франция и Италия, за посрещача България е съвсем ново предизвикателство.

Лесната адаптация за Анти не е никак изненадваща. Ако за някои Враца е Ню Йорк, то за други Монтана е Лапландия.

Не случайно Пойкела планира да практикува любимите си дейности и у нас. Като ските, сауната, както и любимата музика!

Разделен между родината и дома, съвсем наскоро на Анти изгледа двубоя от световното първенство между доскорошните му съотборници в националния отбор на Финалндия и състава на България, воден от Пламен Константинов.

А за да побеждава всеки съперник и в бъдеще, новият отбор на Пойкела се нуждаем от млади таланти. Такива той забелязва и в тренировъчната зала на Монтана.

Вдъхновен от младите момчета в отбора на Монтана, с чувство, че се намира вкъщи в българския северозапад и с безспорни волейболни качества, Анти обещава да се превърне в страхотно ново попълнение за Дани Пеев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти